sabato 19 ottobre 2013

Biografia vrednicului de pomenire Preacucernicului Părinte Protopop Nicu Voinea (1968 - 2013)

Biografia vrednicului de pomenire Preacucernicului Părinte Protopop Nicu Voinea (1968 - 2013)

Preacucernicul Părinte Protopop Nicolae (Nicu) Voinea, s-a născut pe 14 septembrie 1968, din părinții Neculai și Maricica Voinea, în satul Sperieţi, comuna Moviliţa, judeţul Vrancea. A urmat şcoala primară în Moviliţa, iar liceul la Mărăşeşti, între anii 1982-1986. După terminarea liceului şi-a efectuat stagiul militar în Bucureşti, perioadă în care se hotărăşte să urmeze facultatea de teologie.
În anul 1989 începe Institutul Teologic Universitar din Sibiu, pe care îl absolvește în anul 1993.Ȋn timpul facultăţii i-a avut colegi pe ȊPS Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, pe PS Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi pe PS Ioan Casian de Vicina, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi. Ȋn anii facultăţii l-a avut ca îndrumător duhovnicesc pe ȊPS Serafim al Germaniei, Europei  Centrale şi de Nord, fiind preocupat în mod constant de formarea personala, în cele ale sufletului si în cele ale studiului. Astfel, la îndemnul IPS Serafim, a studiat timp de un an de zile, cu o bursă la Bruxelles. Apoi, în 1996, a primit o nouă bursă la Ierusalim, fiind găzduit într-o mănăstire de limbă franceză, pentru o perioadă de un an, unde l-a avut coleg pe PS Ioan Casian, iar îndrumător pe Arhimandritul Jacob, actualmente stareț la o mănăstire din în Franța din jurisdicția Mitropoliei noastre.
Ȋn anul 1997 s-a căsătorit cu Preoteasa Ancuţa, cu care a avut trei copii: Maria, Emanuel şi Vladimir (care a împlinit doi anișori în luna iunie a acestui an).
Ȋn anul 1998 a fost hirotonit întru preot, pe 14 octombrie, la praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, de către PF Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Practica liturgică de după hirotonie a efectuat-o la Mânăstirea Golia. Ȋn această perioadă a predat religia la Iaşi.
Ȋn anul 1999, cu binecuvântarea ȊPS Mitropolit Iosif, a venit în Italia unde, pentru început, a slujit timp de un an împreună cu părintele Constantin Bălăucă, de la Parohia Roma 2 –Nașterea Maicii Domnului. Din anul 2000, s-a întemeiat cea de a treia parohie din Roma, în zona Prenestina, cu hramul Ȋnălţarea Sfintei Cruci. Ȋn această zonă, parohia a funcţionat până în anul 2006, când s-a mutat în zona Tuscolana - Lucio Sestio, unde se găseşte până în prezent. A slujit cu multă jertfelnicie parohia încredințată și pe credincioșii ei, fiind dăruit de Dumnezeu cu blândețe și bunătate, calități care l-au făcut foarte apreciat de toți cei care l-au întâlnit și l-au cunoscut, fie la biserică, fie pe șantierul pe care a muncit în primii ani de preoție, pentru a-și putea întreține familia.
Ȋn anul 2008 Pr. Nicolae a fost numit Protopop al Protopopiatului Lazio I (Roma), funcţie pe care a îndeplinit-o până la trecerea la cele veşnice, fiind un exemplu viu printre frații clerici din protopopiat, atât în cele ale preoției, cât și în cele ale familiei.
Pe data de 6 octombrie 2013, în Duminica a 20-a după Rusalii, după sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, a suferit o hemoragie cerebrală, fiind transportat de urgență la spital. Au urmat două operaţii şi o perioadă de grea suferinţă ce s-a încheiat cu adormirea întru Domnul, pe data de 17 octombrie 2013 la orele 16:40.

Veșnică odihnă dă Doamne sufletului fratelui nostru, părintelui Nicolae (Nicu Voinea),
și pomenirea lui în neam și în neam!

Doliu în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Doliu în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei
Știre Trinitas TV



 

Slujba de Prohodire a Preacucernicului Părinte Protopop Nicolae (Nicu) Voinea – Roma

Slujba de Prohodire a Preacucernicului Părinte Protopop Nicolae (Nicu) Voinea – Roma

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei anunță că slujba de prohodire a Preacucernicului Părinte și Frate împreună-slujitor Nicolae (Nicu) Voinea, Protopop al Protopopiatului Lazio I și paroh al Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci - Roma III, va avea loc Duminică, 20 octombrie 2013, la sediul Parohiei – Via Allesandro Viviani 24 (Metro Lucio Sestio), după următorul program:
14:30 – Întâmpinarea și depunerea sicriului PC Pr. Nicolae (Nicu) Voinea în Biserica Parohială;
16:30 – Slujba înmormântării în sobor.
Sicriul părintelui Nicu va rămâne la Biserica Parohială și luni dimineața, în timpul Dumnezeieștii Liturghii, de prăznuirea Sf. Cuvioși Mărturisitori din Transilvania,după care va fi transportat în România și înmormântat, Joi 24 octombrie la orele 12:00, în cimitirul din satul natal, Movilița (Jud. Vrancea).
Cu nădejde în mila și ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos, biruitorul morții,


† Episcopul SILUAN
al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

La pomenirea Sfântului Apostol și Evanghelist Luca -  Roma, 18 octombrie 2013


Mai multe fotografii cu părintele găsiți aici

Decesul Preacucernicului Părinte Protopop Nicolae (Nicu) Voinea - Roma

Decesul Preacucernicului Părinte Protopop Nicolae (Nicu) Voinea - Roma

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei anunță cu durere trecerea la cele veșnice, după o scurtă și grea suferință, cauzată de un accident vascular cerebral, a Preacucernicului Părinte și Frate împreună-slujitor Nicolae (Nicu) Voinea, Protopop al Protopopiatului Lazio I și paroh al Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci - Roma III, la vârsta de 45 de ani.

În numele clerului și al credincioșilor Episcopiei noastre, Îl rugăm pe Dumnezeu să mângâie și să întărească pe preoteasa Ancuța și pe copiii Maria, Emanuel și Vladimir, precum și pe membrii familiei sale din România, pentru a putea purta povara despărțirii de soțul, de tatăl  și respectiv de fiul și fratele sau cumnatul lor, și să pogoare Harul Sau cel mângâietor peste toți fiii duhovnicești ai Părintelui Nicu, râmași "orfani" de părintele lor!

"Cu sfinții odihnește, Hristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viată fără de sfârșit."

Înainte de a fi transportat în România și înmormântat în cimitirul din satul natal, Movilița (Jud. Vrancea), trupul părintelui Nicu va fi depus, spre a i se putea aduce un ultim omagiu, la biserica Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci, Roma III, unde se va săvârși Slujba Înmormântării, la o dată și o oră ce se vor comunica ulterior.

Veșnica pomenire sufletului fratelui și părintelui nostru Nicolae (Nicu)!

Cu nădejde în mila și ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos, biruitorul morții,

+Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

La pomenirea Sfântului Apostol și Evanghelist Luca -  Roma, 18 octombrie 2013

La morte del Reverendo Padre Nicholas Dean (TIN) Voinea - Roma

La morte del Reverendo Padre Nicholas Dean (TIN) Voinea - Roma

La Metropolia Ortodossa rumena dell'Episcopato Italia annuncia con dolore la scomparsa nell'eternità, dopo un breve e infelice sofferenza causata da un ictus, il Reverendo Padre e Fratello conservo Nicolae (Nicu) Voinea, Decano del Decanato e parroco della parrocchia mi Lazio Santa Croce - Roma III, all'età di 45 anni.

A nome del clero e dei fedeli della nostra Diocesi, noi preghiamo Dio di confortare e rafforzare la sacerdotessa Ancuta e figli di Maria, Emanuel e Vladimir, e membri della sua famiglia in Romania, al fine di sostenere l'onere della separazione dal marito, il padre e quella del loro figlio e fratello-in-law, e la trapunta fece scendere la Sua grazia su tutti i figli spirituali di Padre Nicu, rimasto "orfano" di loro padre!

"Il resto santi, o Cristo, per l'anima il tuo servo del dormiente, dove non c'è dolore, né tristezza, né sospiri, ma la vita eterna."

Prima di essere trasportato in Romania e sepolto nel cimitero del suo tumulo villaggio natale (Vrancea), casa madre Nicu sarà presentato a voi essere in grado di rendere omaggio alla chiesa parrocchiale di Santa Croce, Roma III, dove Funerale di massa si impegnerà a una data e ora che saranno comunicati in seguito.

Fratello e anima eterna memoria di nostro padre Nicolae (Nicu)!

Con la speranza nella misericordia e l'aiuto del Signore nostro Gesù Cristo, vincitore della morte,

+ Mons. Silvano d'ortodossa rumena dell'Episcopato d'Italia

In commemorazione del santo apostolo ed evangelista Luca - Roma, 18 ott 2013


http://trinitastv.ro/stiri-video/doliu-in-episcopia-ortodoxa-romana-a-italiei-31708

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.